• Seuraavat tilaisuudet - kommande evenemang
  • Tue kampanjaani - Stöd min kampanj
  • Vihreät De Gröna
  • Vihreä Uusimaa

Metropolikeskustelussa esitetään usein ikään kuin annettuna tosiasiana että tulevaan metropoliin kuuluisi 14 kuntaa. Piste. On surkuhupaisaa, että mukana olevista kunnista vallitsee jonkinlainen yhteisymmärrys – ainakin kyseisissä kunnissa – vaikka metropoliyhteistyön sisällöstä on monenlaisia käsityksiä. Metropolin tehtävistä, valtuuksista, rahoituksesta tai roolista ei ole mitään tietoa, mutta joissakin piireissä on silti sementoitu käsitys siitä, millä porukalla tätä määrittelemätöntä tehtävää lähdetään suorittamaan.

Jos sallitaan vertauskuva urheilusta, niin tässä kootan joukkue ennen kuin tiedetään mitä lajia se lähtee pelaamaan. Niin kauan kuin perusasiat – mukaan lukien kuntien itsehallinto ja verotusoikeus sekä kuntien ja valtion välinen työnjako – ovat täysin auki, tuntuu omituiselta että 14 kunnan ympärille rakennettu muuri on näin korkea ja paksu.

Asian tekee ajankohtaiseksi Lohjan kaupungin selkeä tahdonilmaisu: Lohja haluaa lukeutua siihen jengin, joka lähtee toteuttamaan metropolihanketta. Tosin sanoen Lohja haluaa kuulua pääkaupunkiseutuun, tehdä yhteistyöta joukkoliikenteen, kaavoituksen, terveydenhuollon, vuokra-asuntotuotannon ja monen muun vaikean tehtävän saralla, mikä on täysin ymmärrettävää. Vaikeampaa on ymmärtää miten suuri yllätys tämä on ollut 14 sisäpiirin kunnan päättäjille.

Uudenmaan liitto, maakuntamme, on mielestäni linjannut ja lausunut viisaasti: Koko Uusimaa kuuluu metropoliin. Meillä on hallinnolliset, maantieteelliset, historialliset, liikenteelliset ja monet muut edellytykset ja perustelut jatkaa ja syventää yhteistyötä. Hoitakaamme Uudellamaalla yhteiset asiat yhteisesti ja paikalliset paikallisesti.

4 Responses to “Miksi juuri 14 kuntaa?”

Glasreiniger sagte hierzu am 23. März 2010 um 11:28: ”Wir sind jetzt schon bei knapp 500 Beiträgen, und ein Ende ist nicht ab.nDeheuz..sie gegenwärtige Diskussion könnte mit ein Ergebnis …

I wonder what has happened to the allegation of Mr. Sanjeev Chaswal which is quoted by me from the judgment itself as below:“the respondent had concealed the facts from this Court as the Under Secretary of the respondent office had removed hand written comments of the Secretary, DIPP as well as date from the letter…”These comments have been reproduced by the HC in para 14 at page 9 to read as under:“It will be impossible to find candidates who are qualified & willing, we may think of amending the RR’s for the future “read” sd/- RP Singh”I think this is purgery.

1. What happens is a description of a unusual date night between a couple attending a “prestigious” type of restaurant with entertainment. They have VIP access to the restaurant and it seems everyone knows the man.

I hope you’re still moderating this post. I have a community page and I’ve added 2 admins. For some reason, when they post via mobile, even though their posts appear in the News Feed, the page notifications show it as a Wall Post (therefore, no share button). Is there a way to add the share button to Wall Posts?

Something to say?